Winkelwagen € 0,00
Telefonisch bestellen? Bel 0483 51 73 42

Hoe gebruik ik Plasti Dip

 

Aanbrengen

Alvorens het spuiten dient de ondergrond schoon en vetvrij te worden gemaakt met bijvoorbeeld de --een kuisproduct die ontvet en reinigt-- . Afhankelijk van het onderdeel dat gespoten moet worden adviseren wij 4 tot 6 lagen Plasti Dip aan te brengen voor een perfecte dekking en stevigheid. Probeer de dekking per laag rustig op te bouwen en wacht 30 min met het spuiten tussen de lagen in (afhankelijk van de omgevingstemperatuur). 


Verdunnen

Ja, dat kan worden gedaan met de verdunner die speciaal voor Plasti Dip ontworpen is. Voor het spuiten is de mengverhouding met Plasti Dip 1 op 1. 


Afstand tot object

Wij adviseren een afstand van ongeveer 30cm tot het object. Houd de spuitbus nooit stil tijdens het spuiten. Blijf mooie gelijke bewegingen maken over de hele breedte van het onderdeel. 


Videovoorbeeld

 

Factoren waar je rekening mee moet houden

- Een proper en droge ondergrond is een must! Was de wagen goed met een spons en shampoo. Gebruik daarna een ontvetter om de ondergrond goed te ontvetten.

- Plasti Dip is voor iedereen hetzelfde in gebruik, er zijn wel bepaalde omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat de Plasti Dip zich niet gedraagt zoals verwacht. De leeftijd van de auto, de conditie van de blanke lak, is er reeds een Plasti Dip gebeurt op de wagen,... het zijn allemaal mogelijke factoren die een effect kunnen hebben op hoe de Plasti Dip hecht of er terug af komt. De meeste gebruikers van Plasti Dip hebben een probleemloze ervaring met de dip.

- Spuit de eerste twee lagen zeer dun om een goede ondergrond te creëren, spuit de volgende lagen iets dikker om een goed eindresultaat te bekomen.

- Probeer geen te grote stukken in één keer te spuiten. Het mondstuk zal verstoppen, wat zal resulteren in lopers of een oneffen eindresultaat.

- Wij raden aan om de Plasti Dip niet te appliceren bij 'extreme' temperaturen zoals warme dagen, koude dagen of vochtige dagen. Iedere factor kan invloed hebben op het eindresultaat.